Spring naar content

Prijswinnaars actie Ga voor gezond! 'Natuur in een tas'

4 april 2012 bron: Ga voor gezond! en BACSACĀ®

Ga voor gezond! heeft een leuke prijsvraag gehad waarmee scholen een moestuin konden winnen. Lees hieronder welke basisscholen dit unieke moestuinpakket hebben gewonnen.

De samenwerking tussen Ga voor gezond! en BACSAC®
Ga voor gezond! is een samenwerking met BACSAC® aangegaan op het gebied van moestuinen. BACSAC® heeft namelijk een moestuin die makkelijk op school te gebruiken is. Een moestuin is de manier om kinderen op een speelse manier te leren waar groente en fruit vandaan komt. Het moestuinpakket van BACSAC® bestaat uit een compleet zadenpakket en wordt digitaal ondersteund door Moesie de MoestuinCoach®.

Waaruit bestond de prijsvraag?
Ga voor gezond! en BACSAC® hebben vijf van deze unieke moestuinpakketten uitgereikt naar aanleiding van een prijsvraag. De scholen konden de moestuin winnen door het invullen van de Ga voor gezond!-test of het inzenden van een motivatie waarom de school deze verdiend. We hebben daarvoor veel enthousiaste inzendingen en reacties gekregen.

Wie heeft er gewonnen?
De twee scholen die gewonnen hebben door middel van het invullen van de Ga voor gezond!-test zijn:

1. OBS De Knotwilg in Oostkapelle
2. De Branding in Den Oever

De drie scholen die gewonnen hebben door middel van de inzending zijn:

  1. Kbs 't Meesterwerk in Schiedam
    Deze school in Schiedam is op dit moment bezig om een natuurspeeltuin op school te realiseren, waar ook een plek ingeruimd is voor het tuinieren en het kweken van kruiden. Met de BACSAC® kan er makkelijk een schooltuintje gerealiseerd worden waardoor de kinderen zelf bezig zijn met het zaaien en oogsten van groente en fruit.
  2. Rkbs De Horizon in Rilland
    In het schooltuintje van deze school zal snel een BACSAC® te vinden zijn waardoor de kinderen samen met de ondersteuning van de digitale Moesie de Moestuincoach® kunnen gaan tuinieren.
  3. SBO De Tender in Schagen
    Ook SBO De Tender heeft niet langer meer een lege patio en zal binnenkort beginnen met de BACSAC® moestuin.


Meer informatie:
Wilt u meer informatie over de BACSAC® of deze bestellen ga dan naar de website van Bacsac.

Terug naar overzicht